برگزاری نخستین همایش بین المللی رویکردهای نوین به ظرفیت های دریایی و بندری جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق منافع ملی
نخستین همایش بین المللی «رویکردهای نوین به ظرفیت های دریایی و بندری در راستای تحقق منافع ملی» در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی با حضور دکتر شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه و مهندس سعید جعفری مدیرعامل شرکت خدمات توسعه دریایی بندری سینا روز سه شنبه 3 بهمن ماه 1403 در دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.
دکتر محمدرضا ویژه رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی در همایش بین المللی اذعان داشتند: همکاریهای بین دانشگاه و دستاندرکاران اجرایی دریایی میتواند به تحقق اهداف این حوزه کمک کند. دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان یک مرکز علوم انسانی، ظرفیتهای خوبی در زمینههای اقتصادی، مالی و دیگر حوزهها دارد و میتواند در کاهش فاصله بین اجرا و آکادمی موثر باشد. در دانشکده حقوق و علوم سیاسی نیز تواناییهایی در زمینههای حقوقی، روابط بینالملل، اقتصاد سیاسی و سیاستگذاری عمومی وجود دارد که میتواند به کاربردیتر شدن دانش آکادمیک کمک کند.
دکتر شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی نیز در مورد اهمیت این رویداد به ایراد سخنرانی پرداختند و نکاتی را ارائه نمودند:در محدودیتهای سرمایهگذاری، کمبود نیروی انسانی متخصص، ناکافی بودن قوانین و مقررات، و ضعف همکاریهای بینالملی دچار چالش هستیم که این همایش میتواند به رفع برخی از این چالشها کمک کند. همچنین، این چالشها به عنوان فرصتهایی برای پژوهش و تحقیق در دانشگاهها تلقی میشوند. منطقه و موضوع مورد بحث دارای ظرفیتهای اقتصادی و پیشرفت دانش و فناوری است، و این پیشرفت بیشتر به چالشها وابسته است. دانشگاهها میتوانند با بررسی این چالشها به حکمرانی صحیح در این حوزه کمک کنند. طرح پرسشهای کلیدی و ارائه پاسخهای لازم در این زمینه ضروری است و بسیاری از اسناد موجود در کشور فاقد چارچوبهای نظری مناسب هستند. هدف دانشگاه علامه طباطبائی تبدیل به نهاد حل المسائلی است که به مشکلات جامعه پاسخ دهد و به دنبال برقراری ارتباط بین دانش و نیازمندیهای جامعه است.
دکتر رضا ایلاتی مدیرعامل هلدینگ پایاترابری سینا در سخنرانی خود به مواردی اشاره نمودند از جمله: خروج متخصصان از کشور، به ویژه از صنعت نفت و گاز، ما را دچار مشکلات و چالشهای زیادی میکند. بسیاری از متخصصان با هزینههای بالای آموزشی که در جمهوری اسلامی برای آنها صرف شده، به کشورهای دیگر میروند و حقوقهای چند برابری دریافت میکنند. این موضوع باعث نگرانی در صنعت شده و نیاز به بررسی و ارائه راهحلهای علمی و عملی از سوی دانشگاهها دارد. دانشگاهها باید به مسائل صنعت توجه بیشتری داشته باشند و با ارائه راهحلهای علمی، به حل مشکلات کمک کنند. باید پایاننامههای مرتبط با مسائل صنعت به دانشجویان داده شود تا از نزدیک با چالشها آشنا شوند. نیاز به تأمین مالی برای پروژههای توسعهای و چگونگی جذب بخش خصوصی در این پروژهها از نکات مهم است که لازم است بانکهای تخصصی در حوزه حمل و نقل ورود کنند. هزینههای آموزشی و پژوهشی را باید به عنوان سرمایهگذاری در نظر گرفت که در نهایت منجر به سودآوری بیشتر خواهد شد.
نظر شما :