همایش بینالمللی «پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم: ۲۵ سال بعد» در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد

همایش بینالمللی «پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم: ۲۵ سال بعد» در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد
دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، میزبان همایش بینالمللی با موضوع «پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم: ۲۵ سال بعد» بود. در این نشست علمی و تخصصی که با حضور شخصیتهای برجسته علمی و حقوقی برگزار شد، مهمترین چالشها و پیشرفتها در حوزه مبارزه با تروریسم از منظر حقوق بینالملل مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای همایش، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی، جناب دکتر ویژه، ضمن خوشامدگویی به میهمانان و حضار، بر نقش دانشگاهها در مبارزه با تروریسم، بهویژه در زمینه ارتقاء آگاهی حقوقی و تقویت اصول عدالت تأکید کردند. ایشان همچنین بر اهمیت تلاشهای مشترک بینالمللی و رعایت موازین حقوق بشر در مقابله با تروریسم تأکید نمودند.
دبیر همایش، دکتر هیبتالله نژندیمنش، در سخنانی گزارشی از روند برگزاری همایش و هدفهای آن ارائه کردند. ایشان اشاره کردند که در این همایش، بیست مقاله برای انتشار مورد پذیرش قرار گرفته است که نمایانگر گستردگی تحقیقات و پژوهشها در این زمینه است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر و مقابله با تروریسم، دکتر بن سائول، سخنرانی خود را در قالب ویدیو ارائه داد. همچنین، دکتر فلاویو باستوس، استاد دانشگاه مکنزی، دیگر سخنران بینالمللی این همایش، سخنرانی خود را در قالب ویدیو با موضوعات مرتبط با حقوق بینالملل و تروریسم ارائه کردند.
در ادامه، حدود ۱۵ استاد دانشگاه و پژوهشگر در سه پنل تخصصی به بحث و تبادل نظر درباره ابعاد مختلف مقابله با تروریسم پرداختند. موضوعات مختلف از جمله تأثیرات جهانی تروریسم، قوانین بینالمللی و چالشهای موجود در مبارزه با این پدیده در این پنلها مورد بررسی قرار گرفت.
یکی از بخشهای ویژه همایش، رونمایی از کتاب «تروریسم و حقوق بینالملل، مطالعه موردی گروه پژاک» نوشته دکتر نژندیمنش بود. این کتاب در راستای تحلیل عمیقتر تحولات حقوقی و امنیتی مرتبط با گروههای تروریستی در سطح بینالمللی، توجه بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان حقوق بینالملل را به خود جلب کرد.
همایش بینالمللی «پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم: ۲۵ سال بعد»، فرصتی بود برای تبادل نظر بین پژوهشگران و مسئولان حقوقی از سراسر جهان در خصوص چالشهای حقوقی و عملی مبارزه با تروریسم و بررسی راهکارهای موثر برای پیشبرد تلاشهای بینالمللی در این زمینه.
نظر شما :