راحیل علوی اصیل

راحیل علوی اصیل

عنوان پایان‌نامه

ماهیت حقوقی و ساختار روش¬های حل و فصل اختلافات کارفرما و پیمانکار در پیمان¬های EPC ابلاغی سال ۱۴۰۲ وزارت نفت در مقایسه با قرارداد نمونه نقره¬ای فیدیک.



    دانشجو راحیل علوی اصیل در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۰ ، به راهنمایی حمیدرضا علومی یزدی ، پایان نامه با عنوان "ماهیت حقوقی و ساختار روش¬های حل و فصل اختلافات کارفرما و پیمانکار در پیمان¬های EPC ابلاغی سال ۱۴۰۲ وزارت نفت در مقایسه با قرارداد نمونه نقره¬ای فیدیک." را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    حقوق و علوم سیاسی
    شماره ساختمان محل ارائه
    ۳۸
    نام کلاس محل ارائه
    کلاس ۲۰۶[۲۳۲۰۶]
    شماره کلاس محل ارائه
    ۳۰۶
    تاریخ دفاع
    ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
    ساعت دفاع
    ۱۲:۰۰

    چکیده

    رشد و توسعه پروژه های زیر بنایی حکایت از رشد و بهبود اقتصادی و توسعه پایدار هر کشوری دارد. یکی از مهمترین پروژه های زیر بنایی در کشور ایران رشد و توسعه پروژه های توسعه نفت و گاز است. پروژه هایی مانند ساخت تأسیسات سرچاهی، نمک زدایی و فرآورش نفت و تلمبه خانه­ها از جمله پروژه­های رایج در صنعت نفت ایران می­باشد. در سالهای گذشته توسعه میادین نفتی ایران از طریق انعقاد قراردادهای سرمایه­گذاری موسوم به بیع متقابل با شرکتهای بین المللی نفتی صورت می­گرفت. متأسفانه در سال­های اخیر به­واسطه شدت یافتن تحریم های بین المللی امکان حضور سرمایه گذاری خارجی و انعقاد قراردادهای سرمایه گذاری با دشواری­هایی روبرو شده است. همین امر منجر به استفاده از روش­های خرید خدمات از طریق پیمانکاری شده است. به نحوی که شرکت ملی نفت ایران از طریق شرکت­های تابعه خود اقدام به خرید خدمات از شرکتهای پیمانکاری برای پروژه های زیربنایی خود نموده است.

    یکی از عمده ترین روش­های قراردادی استفاده از قراردادهای EPC است. این قراردادها متشکل از سه بخش مهندسی، خرید تجهیزات و ساخت است که اصولاً به صورت کلید در دست «Turn-Key» صورت می­پذیرد. قراردادهای مذکور اصولاً قراردادهای برای مدت حداقل ۲ سال منعقد می­گردد لیکن به دلیل عدم قطعیت های موجود در پروژه­های نفتی مدت قرارداد حتی تا چندین برابر مدت اولیه ادامه پیدا می­کند. از طرف دیگر شرایط حاکم بر اقتصاد کشور ایران، تحریم و وابستگی به تجهیزات و تکنولوژی کشورهای پیشرفته به­واسطه تحریم­های ظالمانه اجرای پروژه­های مذکور را با دشواری روبرو کرده است.